Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Θανάση Αυγερινού στα έργα υποδομής του Δήμου Αχαρνών που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρειας Αττικής

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός επιθεώρησε τα αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και τα έργα οδοποιίας που εκτελούνται στον Δήμο Αχαρνών με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού περίπου 27,3 εκ. ευρώ. 

Ειδικότερα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Χωρικού Σχεδιασμού & Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας κ. Θ. Κατσιγιάννη, αρχικά επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σπύρο Βρεττό και τους συνεργάτες του στα γραφεία του Δήμου και στη συνέχεια μετέβησαν στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται τα έργα και παρακολούθησαν την πρόοδο των εργασιών.

Μέσω της Περιφέρειας Αττικής μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί έργα, τα οποία αφορούν την αποχέτευση ακαθάρτων στη Λυκότρυπα (1.825.000 ευρώ), ενώ πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται έργα οδοποιίας εσωτερικών οδών (ασφαλτοστρώσεις κ.α. ύψους 3.000.000 ευρώ). Μέχρι τέλους του έτους θα ολοκληρωθεί πλήρως το έργο με τις συνδέσεις του αποχετευτικού στον Κόκκινο Μύλο. Το επόμενο στάδιο πλέον περιλαμβάνει την προώθηση και εκτέλεση σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να δώσουν οριστικό τέλος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κεντρικό Μενίδι. Συγκεκριμένα μετά από μεγάλες προσπάθειες και ύστερα από αρκετά χρόνια που βρισκόταν σε εκκρεμότητα εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής μελέτης (620.000 ευρώ) για συλλεκτήριο αγωγό και δεξαμενή ανάσχεσης ομβρίων υδάτων και πλέον αναμένεται μελετητής που θα αναλάβει το έργο, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ. Παρόμοιας εμβέλειας είναι και το αντιπλημμυρικό έργο στο κέντρο του Μενιδίου επί της Κολοκοτρώνη και το οποίο είναι έτοιμο για δημοπράτηση (έργο ύψους περίπου 7,5 εκατ. ευρώ). Εκτιμάται πως με τα δύο αυτά έργα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα που υπάρχει στο Κεντρικό Μενίδι με τα όμβρια ύδατα. Ο Αντιπεριφερειάρχης παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει τα έργα οδοποιίας σε Βαρυμπόμπη, Αγία, Παρασκευή, Πανόραμα, Μπόσκιζα και σε άλλες οδούς του κέντρου της πόλης. Πρόκειται για μελέτες οδοποιίας οι οποίες είχαν μείνει πίσω εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Αυγερινού στον Δήμο Αχαρνών αποδεικνύει πως η ύψιστη προτεραιότητα της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής είναι τα έργα που αφορούν την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπ. Βρεττός ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αυγερινό για τη μεγάλη συμβολή του στην πραγματοποίηση των σημαντικών αυτών έργων ενώ παράλληλα εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για το ενδιαφέρον προς τον Δήμο Αχαρνών και την πρόθεση τους να επιλύσουν χρόνια ζητήματα που αφορούσαν σημαντικά έργα πνοής για την ευρύτερη περιοχή.

ΦΩΤΟ ΑΧΑΡΝΕΣ 3.JPG JPG 575,43 KB18/08/21 08:44:07
ΦΩΤΟ ΑΧΑΡΝΕΣ 2.JPG JPG 385,62 KB18/08/21 08:44:07
ΦΩΤΟ ΑΧΑΡΝΕΣ 6.JPG JPG 629,95 KB18/08/21 08:44:05
ΦΩΤΟ ΑΧΑΡΝΕΣ 4.JPG JPG 406,25 KB18/08/21 08:44:07
ΦΩΤΟ ΑΧΑΡΝΕΣ 5.JPG JPG 332,02 KB18/08/21 08:44:07