Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Θανάσης Αυγερινός συμμετείχε σε ημερίδα για την αντιμετώπιση και τα μέτρα προστασίας από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Σε ανοιχτή εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την ενημέρωση των πολιτών για προστασία από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές, συμμετείχε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στον Ωρωπό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Θανάσης Αυγερινός, όπου απεύθυνε χαιρετισμό εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, παρουσία των τοπικών φορέων της περιοχής και πλήθους κόσμου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Act to Protect» που χρηματοδοτεί η εταιρεία Παπαστράτος και υλοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σε διάφορους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, από τον Μάιο του 2019 και μετά.

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η ημερίδα απευθυνόταν σε όλους τους πολίτες, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους σωστούς τρόπους πρόληψης, διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και η πλημμύρα. Επίσης, υπήρχε θεματική ενότητα με οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού.

Η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης, αποτελεί ένα επιπλέον στόχο της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, προκειμένου να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού οι ανθρωπογενείς καταστροφές που συχνά πλήττουν την χώρα μας.

IMG-2919.JPG JPG 268,15 KB18/08/21 08:48:50