Σε σύσκεψη εργασίας παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Δ. Αβραμόπουλο

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός παρευρέθη στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ. Αβραμόπουλος στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων που είναι στη διάθεση της χώρας και δεν έχουν αξιοποιηθεί για υποδομές και πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο, την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με δεδομένο ότι η χώρα μας θεωρείται ουραγός σε αυτό το ζήτημα, αλλά και με τη σημασία ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αττικής μέσα από μία στοχευμένη τουριστική προβολή και συνέργειες σε διεθνές επίπεδο.

Η συζήτηση εστιάστηκε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, με αφορμή και το υπό διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι απαιτείται σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που για τη διαχείριση του, χρειάζονται συνέργειες του κράτους και με τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης.

IMG-2833.JPG JPG 148,22 KB18/08/21 08:44:14
IMG-2832.JPG JPG 20,44 KB18/08/21 08:44:14