Για την καλύτερη πληροφόρηση και τη διευκόλυνση των πολιτών, των οποίων τα οχήματα κάηκαν στην καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, και σε συνέχεια α). της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 30/7 στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου σχετικά με τη διαχείριση των καμένων οχημάτων και β). της υπ’ αριθμ. οικ. Α 58984/2775/31-7-2018 απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το συγκεκριμένο θέμα,

ενημερώνουμε ότι οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται είτε στον οικείο δήμο (Ραφήνας – Πικερμίου ή Μαραθώνα, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί με σχετικό έγγραφο) είτε στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (Κλεισθένους 35, Σταυρός Αγίας Παρασκευής)  για να υποβάλλουν το αίτημά τους – με απλή υπεύθυνη δήλωση (με γνήσιο της υπογραφής) στην περίπτωση που έχουν καταστραφεί τα στοιχεία του οχήματός τους – ώστε αυτό να διαγραφεί από το Μητρώο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και να απαλλαγούν με τη διαδικασία αυτή από τις σχετικές υποχρεώσεις (π.χ. τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, ΚΤΕΟ κ.λ.π.).

Σημειώνουμε επίσης ότι οι Δήμοι Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα έχουν αναλάβει την υποχρέωση να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων οχημάτων από τις πληγείσες περιοχές.