Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός υποδέχτηκε εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τους εκπροσώπους τριών (3) Συλλόγων Γονέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση της Ανατολικής Αττικής, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη για ανταλλαγή ευχών, συζήτηση και ενημέρωση επί των θεμάτων που τους απασχολούν και παράδοση ατομικών συσκευασιών με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. Παραδόθηκαν συνολικά 187 πακέτα για το προσωπικό των τριών Συλλόγων και τους φιλοξενούμενους τους. Στις συναντήσεις τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εξής Συλλόγων :

1. Το Σύλλογο γονέων για την υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με νοητική υστέρηση «Το ΠΕΤΑΓΜΑ» όπου λειτουργούν τρεις (3) Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης των φιλοξενούμενων.

2. Το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων – που διαθέτει δυναμικότητα για 52 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση.

3. Το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτιστικών Ατόμων “S.O.S.” όπου λειτουργούν τέσσερις (4) Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης καθώς και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας.

Κοινός στόχος όλων των χώρων φιλοξενίας είναι οι φιλοξενούμενοί τους να δρουν, να ζουν και να αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και φροντίδας.

Ο κ. Αυγερινός ανέφερε στη δήλωσή του : «Βρισκόμαστε σε μια εποχή που όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο μας και να παρέχουμε στήριξη σε όσους το χρειάζονται με κάθε δυνατό τρόπο. Ήδη στην Περιφέρεια Αττικής, και κατόπιν πρωτοβουλιών του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, έχουμε αναλάβει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, προσφέροντας ιατρικά μηχανήματα σε νοσοκομεία και είδη ατομικής προστασίας σε ιδρύματα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες, δράσεις δωρεάν παροχής γευμάτων και τροφίμων στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με αλληλοϋποστήριξη, οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και ας ευχηθούμε ότι όλοι θα νιώσουμε μέσα μας το μήνυμα χαράς και ελπίδας των Χριστουγέννων. Εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και μία καλή και πιο ελπιδοφόρα νέα χρονιά για όλους!».

11.jpg JPG 110,42 KB19/08/21 08:19:08
22.jpg JPG 67,55 KB19/08/21 08:11:26
33.jpg JPG 96,17 KB19/08/21 08:11:26