Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων για την παρουσίαση του Υπομέτρου 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, με τη χθεσινή παρουσίαση (6/6) στην αίθουσα Συνιδιοκτησίας στην Παιανία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο των δράσεων και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει τα τελευταία δύο χρόνια, για την αναβάθμιση και στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, πραγματοποίησε συνολικά τέσσερις ενημερωτικές συναντήσεις για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (σε Καλύβια, Μαραθώνα, Καπανδρίτι και Παιανία).

Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για τα προσόντα, τις περιοχές εφαρμογής, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και αξιολόγησης, τις προϋποθέσεις, αλλά και για την ενίσχυση που δύναται να λάβει όποιος συστήνει νέα γεωργική επιχείρηση.

Μετά την παρουσίαση του υπομέτρου στη χθεσινή συνάντηση, μια ήδη ενταγμένη στο πρόγραμμα του 2015 νέα γεωργός έλαβε τον λόγο, μίλησε στους παραβρισκόμενους για την εμπειρία της και εξέφρασε τις απόψεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και διατυπώθηκαν απορίες, προβληματισμοί αλλά και προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους νέους αγρότες, οι οποίες θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για περαιτέρω αξιολόγηση.

Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην ανάγκη στήριξης και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί βασική επιδίωξη αλλά και προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής στην προσπάθειά της για τόνωση της τοπική οικονομίας και αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής.

Στην ενημερωτική δράση παραβρέθηκαν επίσης από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕΑΑ η Προϊσταμένη της Δ/νσης κα Χρυσάνθη Καπετανοπούλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ΠΕΑΑ (αρμόδιου για το πρόγραμμα) κα Σοφία Μαστρογιάννη, ο κ. Ανδρέας Μπέκας που έκανε την παρουσίαση του υπομέτρου και υπάλληλοι της ΔΑΟΚ Ανατολικής Αττικής, καθώς και ο κ. Ανδρέας Καλογερόπουλος από τη Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Περιφέρειας Αττικής.

IMG_3837.JPG JPG 372,96 KB18/08/21 01:52:34
IMG_3840.JPG JPG 423,30 KB18/08/21 01:52:35