Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση Waiting for the rain” που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και η οποία αποτελεί μέρος του διαπολιτισμικού πανευρωπαϊκού projectMeeting the Odyssey”.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή της Πηνελόπης, της γυναίκας του Οδυσσέα. Μια ιστορία μοναξιάς, 20 χρόνων, ειπωμένης χωρίς λόγια, μια ιστορία που δημιουργείται από τη μουσική, την κίνηση και τις σχέσεις μεταξύ των ηθοποιών, των χορευτών, των μουσικών και των μαριονέτων.

Το “Meeting the Odyssey” είναι ένα κοινωνικό και καλλιτεχνικό συνεργατικό project, που αποπλέει από τη Βαλτική Θάλασσα και φτάνει μέχρι τη Μεσόγειο. Κάθε καλοκαίρι, από το 2014 έως και σήμερα, καλλιτέχνες και οργανωτές από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες ταξιδεύουν μαζί, οργανώνοντας εργαστήρια (workshops) και δίνοντας θεατρικές παραστάσεις. Το project συνδυάζει στοιχεία από την Οδύσσεια, σύγχρονα θέματα της Ευρώπης και ιστορίες αντλημένες μέσα από τη συνδιαλλαγή με ντόπιους πληθυσμούς. Όμως, το “Meeting the Odyssey” είναι ένα ταξίδι από μόνο του, ενώνοντας ανθρώπους μέσα από μακροχρόνια συνεργασία και ανακαλύπτοντας νέα καλλιτεχνικά τοπία και πολιτισμικά ήθη για να αναπτύξει συνέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα “Meeting the Odyssey” χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Πολιτισμός» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η παράσταση “Waiting for the Rain” πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής και του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου και την παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας Εύη Αποστολάκη.

Waiting for the Rain_1.JPG JPG 812,53 KB18/08/21 02:00:34
Waiting for the Rain_2.JPG JPG 794,78 KB18/08/21 02:00:37
Waiting for the Rain_3.JPG JPG 860,58 KB18/08/21 02:00:39