Στην τέλεση του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο Μαρκόπουλου Ωρωπού, όπου παράλληλα τελέστηκαν και τα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος σχολικού κτιρίου, παραβρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στο μήνυμά του προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ο κ. Φιλίππου τόνισε:

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς σε όλη τη χώρα που σηματοδοτεί την αφετηρία καινούριων στόχων και προσδοκιών, νέας προσπάθειας και ελπίδας.

Εύχομαι ολόψυχα η νέα αυτή εκπαιδευτική περίοδος να είναι χαρούμενη, παραγωγική και δημιουργική για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και να καταφέρουμε μέσα από γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής και να αναζητήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει και φέτος στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και εξακολουθεί καθημερινά να προσπαθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία της χωρικής της αρμοδιότητας και κυρίως για το μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την κάλυψη των αναγκών σε δρομολόγια σε ποσοστό 74%.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, μετά τη χθεσινή (10/9/2015) δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να αρθούν οι δυσκολίες που προκύπτουν στους σχετικούς διαγωνισμούς, θα ξεκινήσει άμεσα (εντός της ερχόμενης εβδομάδας) το 70% περίπου των προγραμματισμένων δρομολογίων που αναμένεται να εξυπηρετήσουν το 80% περίπου των μαθητών που δικαιούνται μεταφορές. Επιπλέον, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη (αρχές της επόμενης εβδομάδας), θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των υπολειπόμενων δρομολογίων.

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους με υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες!»

Πέτρος Φιλίππου

Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής