Στην τέλεση του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο νέο σχολικό συγκρότημα Κιτσίου Δήμου Κρωπίας (2ο Γενικό Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Κορωπίου) αλλά και στο 2ο Λύκειο Αρτέμιδος, όπου παράλληλα τελέστηκαν και τα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος σχολικού κτιρίου, παραβρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Και στις δύο τελετές χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ενώ παρών ήταν και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
Στέφανος Καπέλλας. Παρόντες ήταν επίσης στο σχολικό συγκρότημα στο Κίτσι ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και δημοτικοί – τοπικοί σύμβουλοι και στο 2ο Λύκειο Αρτέμιδας ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.

Στο φετινό μήνυμά του προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ο κ. Φιλίππου ευχήθηκε η νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε σήμερα να είναι δημιουργική, μια διαδρομή χαρούμενη και εποικοδομητική για όλους και να συνεχιστεί η καλή συνεργασία των προηγούμενων ετών ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των σχολείων της Ανατολικής Αττικής και στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδουνα απολαύσουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας τους καρπούς των προσπαθειών τους και την κατάκτηση των στόχων τους.

Επισήμανε δε ότι και αυτή τη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής στέκεται στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία της χωρικής της αρμοδιότητας. Όσον αφορά στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, μέχρι σήμερα έχει εξασφαλιστεί για την Ανατολική Αττική η κάλυψη των αναγκών σε δρομολόγια σε ποσοστό 85% περίπου ενώ άμεσα αναμένεται να καλυφθούν και οι υπόλοιπες διαδρομές.

Κίτσι.JPG JPG 487,86 KB18/08/21 02:12:59
Αρτέμιδα_1.JPG JPG 375,58 KB18/08/21 02:13:00
Αρτέμιδα_2.JPG JPG 314,66 KB18/08/21 02:13:02