φωτογραφίαΠερίπου ένας (1) τόνος ξηρές και υγρές τροφές για τα ζώα των πυρόπληκτων περιοχών θα διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής και το PET CITY στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στις φιλοζωικές των δήμων της Ανατολικής Αττικής που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινού. Επιπλέον, οι κτηνίατροι της κλινικής της εταιρείας διατίθενται να προσφέρουν  περίθαλψη σε οποιοδήποτε ζώο χρειάζεται φροντίδα.

Η διανομή των τροφών θα γίνει από το χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής,17ο χιλιόμετρο Λ. Μαραθώνος Παλλήνη, κατόπιν επικοινωνίας των φιλοζωικών των τριών πληγέντων δήμων της Ανατολικής Αττικής – Αχαρνών, Διονύσου και Ωρωπού – στα τηλέφωνα: 2132005103, 2132005123 και email:  ant.anatolikis@patt.gov.gr του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

«Οι συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς δυστυχώς αφορούν όλες τις υπάρξεις. Τα ζώα των πληγέντων περιοχών χρειάζονται και αυτά τη βοήθειά μας, ας μην τους στερήσουμε την ευκαιρία να ζήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγερινός.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς δράσεων που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο στέγασης και σίτισης πυρόπληκτων ζώων. Μεταξύ άλλων η Περιφέρεια συμμετέχει στη λειτουργία του προσωρινού χώρου φιλοξενίας των πυρόπληκτων ζώων χωρητικότητας 300 θέσεων στο πρώην λατομείο του Δήμου Γαλατσίου.