Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής σύμφωνα με τις εντολές του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας «Μήδεια» που αναμένεται να πλήξει την Αττική από το βράδυ της Κυριακής.

Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός έχει δώσει οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι σε επιφυλακή όλα τα επόμενα 24ώρα και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας ο Αντιπεριφερειάρχης έστειλε κατεπείγον έγγραφο στους συναρμόδιους φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από την επιδείνωση του καιρού, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την εκδήλωση των φαινομένων. Επίσης, ζητήθηκε από τους Δήμους να ενημερώσουν τους δημότες τους για τα σημεία διάθεσης αλατιού, ώστε σε περίπτωση που χρειαστούν να μπορούν να προμηθευτούν.

Επιπλέον, λόγω των ανησυχητικών μετεωρολογικών προγνώσεων έχει οριστεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινό, η σύγκληση του αρμοδίου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας  Ανατολικής  Αττικής για το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου.

Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα κατά τις μετακινήσεις τους, να τις περιορίσουν όσο το δυνατόν στις απαραίτητες, να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και να τηρούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση, την βατότητα του οδικού δικτύου και οδηγίες ασφαλούς οδήγησης, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr.

4003.jpg JPG 91,28 KB19/08/21 08:36:45