Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/2, μετά από πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής, για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει από τις διεκδικήσεις ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι ιδιοκτητών του Δήμου Λαυρεωτικής με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και των συνεργατών της κ.κ. Πανάγου και Σακελλαρίου, των βουλευτών Περιφέρειας Αττικής Αριστείδη Μπαλτά, Γεώργιου Πάντζα, Ιωάννη Δέδε, Πάνου Σκουρολιάκου και Νάσου Αθανασίου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Λαυρεωτικής Κων/νου Λεβαντή και Σταύρου Ιατρού.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στον Δήμο Λαυρεωτικής από την ανάρτηση του Κτηματολογίου και κυρίως από την επιβολή προστίμων από το Ελληνικό Δημόσιο σε πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Μετά την ενημέρωση που έλαβε η Υφυπουργός από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, δεσμεύθηκε ότι εφόσον έχει τη συναίνεση των βουλευτών Περιφέρειας Αττικής και των άλλων πολιτικών παρατάξεων, θα προχωρήσει σε:

  1. Αναστολή της έκδοσης πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και επιβολής αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης, της εκτέλεσης και είσπραξης των επιβληθέντων στους κατοίκους προστίμων μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων του Κτηματολογίου.
  2. Επέκταση της εφαρμογής του νόμου 719/1977 (άρθρο 19 – πρόκριση ιδιωτών έναντι Δημοσίου), σε όλη την εδαφική επικράτεια του νυν καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής και όχι μόνο στην Κερατέα όπως ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά και στις περιοχές των Καλυβίων, του Κουβαρά, της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας.
  3. Νομοθετική παρέμβαση, με την οποία θα αναγνωρίζονται ανεπιφύλακτα οι δημότες Λαυρεωτικής έναντι του Δημοσίου, ως αποκλειστικοί κύριοι, νομείς και κάτοχοι των ιδιοκτησιών τους, βάσει του άρθρου 4 του Ν.3127/2003.

Προς επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει, προγραμματίστηκε νέα σύσκεψη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Λαυρεωτικής με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής.

           

IMG_3853.JPG JPG 169,42 KB18/08/21 02:52:10