Μια ξεχωριστή συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο αρχαίο Θέατρο Θορικού. Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ευρέως γνωστή για τις σημαντικές ερμηνείες της στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα της Ευρώπης, παρουσίασε του Wolfgang Amadeus Mozart «Divertimento σε ρε μείζονα» και «Μικρή Νυχτερινή Μουσική», υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή Γιώργου Πέτρου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που βρέθηκε στο αρχαίο θέατρο.

            Η συναυλία, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση, την αξιοποίηση και την ανάδειξη του θεάτρου του Θορικού, του αρχαιότερου θεάτρου στον ελλαδικό χώρο.

            Στον σύντομο χαιρετισμό του πριν από την έναρξη της συναυλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε στο ιστορικό του χώρου και στις προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής για τη συνολική ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Λαυρεωτικής αλλά και για το αρχαίο θέατρο Θορικού ειδικότερα.

            Τη συναυλία παρακολούθησαν οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Μαυρωτάς και Κωνσταντίνος Κατσίκης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας Εύη Αποστολάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νάσος Αναγνωστόπουλος, Ιωάννα Στεργίου, Πάρις Ευαγγελίου και Ζαχαρίας Πελέκης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λαυρεωτικής, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής Αναστάσιος Βλάδος και μέλη της Ε.Μ.Ε.Λ. και πολίτες – κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Καμεράτα_1.JPG JPG 626,23 KB18/08/21 02:14:59
Καμεράτα_2.JPG JPG 629,23 KB18/08/21 02:14:59
Καμεράτα_3.jpg JPG 107,01 KB18/08/21 02:14:59