Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2018 που πραγματοποιεί και φέτος η Περιφέρεια Αττικής στην Ανατολική Αττική, με την 3η εφαρμογή από αέρος στον Υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Δήμο Μαραθώνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Μαΐου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2018, σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία εκτέλεσης του έργου, πραγματοποίησε την 3η εφαρμογή ψεκασμών (προνυμφοκτονία) με χρήση βιολογικού σκευάσματος με δραστική ουσία το Bacillus thuringiensis (Bti), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Οικολογικά προστατευόμενες περιοχές. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται επίσης η 3η επίγεια εφαρμογή σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (Σχινιά, Βραυρώνα, Μπρεξίζα, Ασωπό και Αλυκή) αλλά και η 3η επίγεια εφαρμογή περιαστικά των 13 δήμων της Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής είναι τριετές και έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000€ και για φέτος περιλαμβάνει συνολικά 12 επίγειες εφαρμογές στα φυσικά συστήματα – οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (π.χ. υδροβιότοπους), 16 επίγειες εφαρμογές περιαστικά των δήμων της Ανατολικής Αττικής και έξι (6) εφαρμογές από αέρος στον υδροβιότοπο του Σχινιά, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί εφαρμογή ψεκασμών σε εστίες περιαστικά των δήμων της χωρικής της αρμοδιότητας, καθώς και σε ρέματα και οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (π.χ. υδροβιότοπους), ενώ οι δήμοι έχουν την ευθύνη ψεκασμού εντός των ορίων τους (σε φρεάτια, βαλτώδη νερά, έλη κλπ.)

IMG_3220.JPG JPG 623,67 KB18/08/21 06:25:46
IMG_3222.JPG JPG 866,44 KB18/08/21 06:05:20