Σύσκεψη με εκπροσώπους μελισσοκομικών συλλόγων της Αττικής είχε την Πέμπτη 27 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου της μελισσοκομίας στην περιοχή και ιδιαίτερα τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την περιβαλλοντική επιβάρυνση αυτής της περιόδου (της περιόδου ανθοφορίας) από τα ραντίσματα στις καλλιέργειες.

Επιπλέον, στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα τυχόν επιπτώσεων για τον μελισσοκομικό πληθυσμό του Γραμματικού από τη μελλοντική λειτουργία του ΧΥΤΥ στην περιοχή. Επ’ αυτού ο κ. Φιλίππου διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους ότι στον εν λόγω ΧΥΤΥ θα οδηγούνται μόνο τα υπολείμματα της επεξεργασίας από τη διαχείριση των απορριμμάτων στα πράσινα σημεία των δήμων, όπως άλλωστε αναφέρει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ώστε να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζητήθηκαν και οι θέσεις που διατυπώθηκαν από τους μελισσοκόμους για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής και τη μετατροπή της σε Μελισσοκομικό Πάρκο, για τη δημιουργία του οποίου η Περιφέρεια Αττικής αναμένει επίσημα τις σχετικές προτάσεις των μελισσοκόμων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σαρωνικού «Το Κεντρί» Προκόπης Ακρίβος, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής «Κηφήνας» Νίκος Παλαιοκώστας, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κερατέας «Ο Αρισταίος» Σταμάτης Σίνης, η πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κηφισιάς Μαρία Κοκκίνου, ο μελισσοκόμος Ισίδωρος Τσιμίνης, καθώς και από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ανατολικής Αττικής η Προϊσταμένη Χρυσάνθη Καπετανοπούλου, οι υπάλληλοι Ανδρέας Μπέκας και Αριστείδης Πολυμενάκος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Σοφία Μαστρογιάννη.

μελισσοκόμοι.JPG JPG 645,98 KB18/08/21 03:09:25