Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα «Βιώσιμες Κοινωνίες με συνεργασία» τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας». Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1996, από την 4η Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις γυναίκες (Πεκίνο 1995). Σκοπό είχε να δώσει στις αγρότισσες τη δύναμη να διεκδικήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής            κ. Γιάννης Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Εντεταλμένος σε Αγροτικά θέματα Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης, η Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου κ. Μάγδα Κοντογιάννη, η Αμπελουργός κ. Δήμητρα Καραβάνα, η ExecutiveChef, Δ/ντρια Γυναικών Λέσχης Αρχιμαγείρων και η Πρόεδρος Γυναικών Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων κ. JoannaOchniak.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στον συμβολισμό της ημέρας και κυρίως στους αγώνες για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Αγρότισσας γυναίκας. Ιδιαίτερα στάθηκε στην συμβολή της στην οικογένεια, αφού οι πρώτες καλλιέργειες και οι πρώτες εκτροφές οφείλονται κυρίως στις γυναίκες που τις φρόντιζαν παράλληλα με την οικογένεια τους, αρχικά για να προσφέρει τα απαραίτητα για την επιβίωση της οικογένειας και καθώς περνούσαν τα χρόνια για να συμβάλει στο εισόδημα που θα καλυτέρευε τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Συνεχίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής εμπράκτως στηρίζει τον πρωτογενή τομέα στην Αττική, ακριβώς γιατί η ανάπτυξή του έχει να προσφέρει πολλά στην κοινωνία και την τοπική οικονομία.

IMG_0959.jpg JPG 650,84 KB18/08/21 06:48:06
IMG_0952.jpg JPG 556,70 KB18/08/21 06:48:06
IMG_0971.jpg JPG 525,52 KB18/08/21 06:48:06