Την εκδήλωση «Οι φυσικές καταστροφές δεν είναι θεομηνίες», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το απόγευμα στον Δήμο Ραφήνας, διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Η εκδήλωση έγινε  με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών όπως έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου το θέμα ανέλυσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο Διδάκτωρ Γεωγράφος-Γεωμορφολόγος  κ. Δημήτρης Βανδαράκης, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Πρόεδρος της ΠΑΔΟΠ κ. Πάνος Τριγάζης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Φιλίππου επικεντρώθηκε στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου στο Μάτι. Αναφέρθηκε στα αίτια, και επεσήμανε ότι «Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η Περιφέρεια Αττικής σε καμία περίπτωση δεν έχει καμία επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Δρα επικουρικά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, μια  που είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Κλείνοντας ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που υπάρχει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στον τομέα της αντιμετώπισης των όποιων φαινομένων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννα Τσούπρα, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

IMG_1001.jpg JPG 545,18 KB18/08/21 06:48:46
IMG_0987.jpg JPG 526,26 KB18/08/21 06:48:46