Σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, το 2015 τα εμπορικά καταστήματα του Βόρειου Τομέα δεν επιτρέπεται να είναι ανοικτά τις Κυριακές πλην των επτά Κυριακών που ορίζει ο νόμος 4177/2013.

Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της τοπικής αγοράς, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των επαγγελματιών αλλά και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών στις ιδιαίτερες συνθήκες των αγορών των Δήμων που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ).

Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών περιλαμβάνει τους 12 Δήμους: Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου,  Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Η παράγραφος 1 του άρθρου 15 του νόμου 4177/2013 ορίζει ότι επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, των καλοκαιρινών εκπτώσεων, του εκπτωτικού δεκαημέρου του Μαΐου και του Νοεμβρίου. Τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα καθώς και την Κυριακή των Βαΐων.