Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, παραβρέθηκε στην Ημερίδα Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής που πραγματοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), παρουσία του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχου Αλέξανδρου Θεοδοσίου ΠΝ και του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Δριτσάκου.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης είπε μεταξύ άλλων: «Όταν αναφερόμαστε σήμερα στον αθλητισμό πρέπει από την αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι εστιάζουμε κυρίως στον ερασιτεχνικό και σχολικό αθλητισμό, όπου κυριαρχεί το “ευ αγωνίζεσθαι”.

Σε μια τέτοια αντίληψη για τον αθλητισμό δεν χωρούν φαινόμενα εμπορευματοποίησης, ρατσισμού, βίας και φθηνού εντυπωσιασμού. Οι γνήσιοι αθλητές σέβονται τους συναθλητές τους, αποδέχονται τη διαφορετικότητα, μαθαίνουν να μάχονται στη ζωή τους και να μην αναζητούν ψεύτικες διεξόδους. Σέβονται αξίες και αρχές, μαθαίνουν να κερδίζουν αλλά και να χάνουν, αναπτύσσουν τα αναγκαία «αντισώματα» για να μπορούν να σταθούν γερά στα πόδια τους και στη ζωή τους.

Η Ημερίδα σας είναι πραγματικά αξιόλογη και αυτό προκύπτει από τους εκλεκτούς εισηγητές αλλά και από τη θεματολογία που άπτεται κρίσιμων ζητημάτων του αθλητισμού».

Η Ημερίδα απευθυνόταν σε όλους τους πολίτες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε προπονητές και αθλητές συλλόγων, καθηγητές Φυσικής Αγωγής καθώς και σε υγειονομικό προσωπικό και συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), το 251 ΓΝΑ, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών “Καλλιπάτειρα”. Ομιλητές ήταν επιστήμονες από τον πανεπιστημιακό και ιατρικό κόσμο, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, το ΕΚΑΒ, τους Ολυμπιονίκες και από τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών “Καλλιπάτειρα”.