Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας , παραβρέθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής «Ο Μέγας Αλέξανδρος», στο πλαίσιο της οποίας απονεμήθηκαν τιμητικά αναμνηστικά στους απογόνους των μακεδονομάχων και στην εγγονή του Παύλου Μελά.

Στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, μεταξύ άλλων τόνισε: « Η προσφορά του Συλλόγου σας στη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση των ηθών και εθίμων της Μακεδονίας μας είναι πολύ σημαντική. Οι αγώνες των Μακεδονομάχων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, αποτελούν παρακαταθήκη και οδηγό για τις νέες γενιές, μέσα από τα μηνύματα που εκπέμπουν: της ενότητας του λαού, της μέγιστης δυνατής συνεννόησης πάνω σε κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τoν τόπο μας και της φιλοπατρίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη: ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Φαρμάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κανελάκης,  αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων και πολίτες της περιοχής.