Στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου Βορείων Προαστίων και Ανατολικής Αττικής, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Οι πολύτεκνες οικογένειες προσφέρουν στην πατρίδα μας πολλά σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει επιβαρύνει δυσβάσταχτα την καθημερινή ζωή. Η αλματώδης επέκταση της φτώχειας οξύνει το δημογραφικό πρόβλημα γεγονός που θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους. Μέρα με τη μέρα σημειώνονται βαθύτατες αλλαγές στις οικογενειακές δομές όπως μείωση των γεννήσεων και του αριθμού των γάμων, αύξηση των διαζυγίων κ.λ.π., γεγονός που μεταβάλλει την κοινωνία μας σε κοινωνία γερόντων. Το πρόβλημα αποκτά εθνικές διαστάσεις που συνεπάγονται τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις.

Η Πολιτεία οφείλει να κάνει το χρέος της και να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης. Ανάπτυξη της χώρας δεν νοείται χωρίς το βασικό παράγοντα του ανθρώπινου δυναμικού.

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο σας για το έργο που επιτελεί στηρίζοντας με συστηματικό τρόπο όλες τις πολύτεκνες οικογένειες που δοκιμάζονται στη σημερινή περίοδο της βαθειάς και πολύπλευρης κρίσης που διέρχεται η χώρα μας».