Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Φιλοθέης –Ψυχικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Νέου Ψυχικού, παρουσία του Δημάρχου Παντελή Ξυριδάκη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του κλήρου, τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων αλλά και πολυάριθμων δημοτών και κατοίκων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους πολίτες που ξεχώρισαν για τη συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Κεντρική Διοίκηση έχει προχωρήσει σε μειώσεις των θεσμοθετημένων πόρων προς την Aυτοδιοίκηση, ύψους περίπου 60%. Το γεγονός αυτό αποτελεί περιοριστικό παράγοντα όσον αφορά στο εύρος και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ωστόσο, ως Αυτοδιοίκηση οφείλουμε, με εξορθολογισμό των δαπανών και με αναδιοργάνωση των διαφόρων υπηρεσιών μας, να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Περιφέρεια Αττικής με ολοκληρωμένο σχέδιο, επίπονη και συστηματική δουλειά, αξιοποιώντας ιδίους πόρους αλλά και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ υλοποιεί μεγάλο αριθμό έργων υποδομής που αναβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η Περιφέρεια Αττικής, από την 1η Ιουλίου 2011 που ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του προγράμματος του ΠΕΠ Αττικής, έως την 31η Δεκεμβρίου 2012, έχει εντάξει σε αυτό 121 νέα έργα με προϋπολογισμό 536 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν διαχειρίζεται το σύνολο του ΠΕΠ Αττικής αλλά μόνο το 40% αυτού, καθώς το υπόλοιπο 60% το διαχειρίζονται τα Κεντρικά Υπουργεία».

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος Στύλιος, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τσολίδης και οι Ιερείς των Ιερών Ναών του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Θάλεια Καραΐνδρου και Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου, ο π. Υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Αλεβιζάτος και οι πρώην Δήμαρχοι Ψυχικού Ειρήνη Κατσαρού και Δημήτρης Μαναός όπως επίσης και ο πρώην Δήμαρχος Ν. Ψυχικού Παντελής Χαροκόπος.