Κατάμεστη ήταν η αίθουσα γνωστού κοσμικού κέντρου, από φίλους και μέλη του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη, Νέας Ιωνίας-Ηρακλείου «Ο Ζέφυρος», όπου το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση σας να παρευρεθώ στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου σας. Θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τις προσπάθειες που κάνετε να διατηρήσετε στη μνήμη μας τον καλλιτέχνη που τραγούδησε όσο κανένας άλλος την ξενιτιά, την προσφυγιά, την αγωνία , τον πόνο και την ελπίδα όσων μοχθούσαν και μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο. Ο Στέλιος Καζαντζίδης, χαρακτηρίστηκε ως ο καλλιτέχνης της Ρωμανίας, του Πόντου και της ξενιτιάς. Όμως, πέραν αυτού η προσφορά του Συλλόγου σας στον πολιτισμό είναι πολύ σημαντική, μέσω της λειτουργίας πολλών τμημάτων που δίνουν τη δυνατότητα στους νέους της περιοχής να γνωρίσουν τις παραδόσεις μας και να αναπτύξουν τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές τους ικανότητες.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τις προσπάθειες όλων των πολιτιστικών συλλόγων που μέσα από αξιόλογες ενέργειες προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή και ακέραιη την ιστορία και τις παραδόσεις του λαού μας και να προάγουν τον πολιτισμό μας.

Εύχομαι σε όλους να είναι δημιουργικό και ελπιδοφόρο το 2014, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».