Σε αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, με προσκεκλημένους εκπροσώπους του Ιερού Κλήρου και των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Εκκλησιών, των Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία της ταυτότητας του Ελληνικού Έθνους στη μακραίωνη πορεία του, της Εθνικής μας ταυτότητας.

Στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα μας και τους πολίτες της, η Εκκλησία και η Αυτοδιοίκηση έχουν κοινό ρόλο. Τη βοήθεια και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας την οποία και εκδηλώνουν έμπρακτα απλώνοντας ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους κοινωνικά αδύναμους και οικονομικά ασθενέστερους. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι σε ότι αφορά την υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόζει ουσιαστική κοινωνική πολιτική και να μην εξαντλείται σε μέτρα φιλανθρωπικού χαρακτήρα και μόνο.

Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο της εκκλησίας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ιερείς, επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος της ΣΔΑΜ, ο Διοικητής Τροχαίας Αγίας Παρασκευής καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Συλλόγων.