Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς ενόψει της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: «Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες, Άξιοι της Ευγνωμοσύνης του Γένους».

Στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το φαινόμενο του Ελληνικού Ευεργετισμού, μετά τους χορηγούς της Αρχαιότητας, αναζωπυρώνεται με την Νεοελληνική Εθνογένηση του 19ου αιώνα. Ομογενείς από τις ανθούσες Ελληνικές Παροικίες της Αιγύπτου, των Βαλκανίων, της Ρωσίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, ενισχύουν με σημαντικά χρηματικά ποσά την ανασυγκρότηση του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους.

Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες, σε δύσκολες περιόδους της μακραίωνης ιστορίας της χώρας μας διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο επιδεικνύοντας δημιουργικότητα, ήθος και αγωνιστική στάση. Η συνεισφορά τους ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη, τόσο κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, όσο και κατά τα πρώτα δύσκολα χρόνια της οργάνωσης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Από την Ήπειρο αναδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι και οι περισσότεροι Εθνικοί Ευεργέτες της χώρας μας.

Οι Ηπειρώτες Εθνικού Ευεργέτες, δείχνουν και πάλι το δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς, της δημιουργίας και της αλληλεγγύης. Η μεγάλη προσφορά τους πρέπει να τιμάται και να αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».