Ένας αιώνας συμπληρώθηκε από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον πολύχρονο τουρκικό ζυγό και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος «Ηπειρωτική Εστία Παπάγου» διοργάνωσε εκδήλωση για τον εορτασμό της 101ης επετείου .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου και στην κατάθεση στεφάνων που έγινε στο Μνημείο των Ηρώων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης, δήλωσε για την επέτειο: « Η νίκη των ελληνικών στρατευμάτων στα Γιάννενα το 1913 επιβράβευσε τη φιλοπατρία, τον απαράμιλλο ενθουσιασμό και την ακλόνητη πίστη του Έλληνα μαχητή. Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων, πέρα από την εξουδετέρωση κάθε σοβαρής τουρκικής αντίστασης στην Ήπειρο, είχε σοβαρή επίδραση στο ελληνικό γόητρο και στην αποφασιστική εξέλιξη των συνεχιζόμενων πολεμικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.

Σήμερα τιμούμε τους Ήρωες εκείνους που θυσιάστηκαν μαχόμενοι για τη Λευτεριά της Πατρώας τους Γής. Οι αγώνες και οι υποθήκες τους μας εμπνέουν, μας παραδειγματίζουν και μας εμψυχώνουν.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σύλλογο σας όχι μόνο για τη σημερινή εκδήλωση αλλά και για το πλούσιο έργο και την καθοριστική συνεισφορά του στην ανάδειξη και διάδοση της Ιστορίας της Ηπείρου καθώς και στη διαφύλαξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς».