Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, το Σάββατο 8 Ιουνίου παραβρέθηκε στην τελετή απονομής βραβείων του 7ου Διαγωνισμού «Μαθηματικά και Παιχνίδι» που διενήργησε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας και είχε στόχο να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους.

Την επιτροπή διαγωνισμού αποτελούσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Γεώργιος Δημάκος, δάσκαλοι, καθηγητές μαθηματικών και σχολικοί σύμβουλοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης σε παρέμβαση του κατά τη τελετή βράβευσης είπε μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια στους μαθητές που προσπάθησαν και διακρίθηκαν, στους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί δίπλα τους και στους γονείς τους που τους στήριξαν.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, από τις πιο σημαντικές επιστημονικές ενώσεις στη χώρα μας, προάγει τη μαθηματική επιστήμη και βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια κοντά στους μαθητές.

Σήμερα τιμούμε όσους διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Όμως το πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι μαθητές που πήραν μέρος σε αυτόν. Εξάλλου τα μαθηματικά συμβάλουν στον ορθολογικό τρόπο σκέψης και δράσης όλων μας. Συμβάλουν στην ανάδειξη ανθρώπων με κριτική σκέψη, με ικανότητα αμφισβήτησης και δημιουργίας, με ευαισθησία και αισθητικές αξίες. Ανθρώπων που μπορούν να ερμηνεύουν τον κόσμο και να αγωνίζονται να τον κάνουν πιο δίκαιο».