Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Μικρασία-Αλησμόνητες Πατρίδες» στο χώρο του Παναιτωλίου, παραβρέθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα (31/1) η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, της Δημάρχου Ν.Ιωνίας Δ. Θωμαϊδου και του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Ι. Βούρου άνοιξε και επίσημα η αυλαία του πλούσιου πολιτιστικού προγράμματος για τις εκδηλώσεις μνήμης του Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού.

«Η φετινή χρονιά, το 2022, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την μεγαλύτερη συμφορά που υπέστη το Έθνος μας στην σύγχρονη ιστορία του, τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και όλοι εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στεκόμαστε με σεβασμό δίπλα σε κάθε εκδήλωση τιμής και μνήμης με στόχο τη μεταλαμπάδευση τόσο του πνεύματος, όσο και του πολιτιστικού πλούτου του Μικρασιατικού Ελληνισμού προς τη νέα γενιά», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κεφαλογιάννη.

Mikrasia_Alismonites_Patrides_PEBTA