Συνεχίζεται στην Περιφέρεια Αττικής η συγκέντρωση ειδών οργάνωσης σπιτιού και γραφείου για τους φοιτητές από την επαρχία που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Στις εγκαταστάσεις του διαμετακομιστικού κέντρου συλλογής ειδών υλικής συνδρομής της στην Αγία Παρασκευή (άνοδος Μεσογείων 448 και Ευαγγελιστρίας τηλ. επικ 2132100531) συγκεντρώνονται αλλά και παραδίδονται σε φοιτητές από την επαρχία σειρά ειδών.

Ήδη από την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων προσωπικό και εθελοντές της Περιφέρειας σας περιμένουμε από τις 9:00 μέχρι και τις 15:00 στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 448, είσοδος από Ευαγγελιστρίας).

Πολλά αντικείμενα θα παραδίδονται απευθείας από τους δωρητές στους φοιτητές με την Περιφέρεια να έχει τον ρόλο του συντονιστή

Ενδεικτικά, παρατίθενται είδη προς συλλογή για τους νέους φοιτητές:

  • Κουζίνα, ΚατσαρόλεςΤηγάνια, Μαχαιροπήρουνα
  • ΠιάταΠιατοθήκες, Κούπες, Ποτήρια, Κάδος Απορριμμάτων, Πετσέτες
  • Καθιστικό, Καναπές, Τραπεζάκι σαλονιού, Βιβλιοθήκη

Σε μια συγκυρία κατά την οποία πολλοί συνάνθρωποι δοκιμάζονται, η Περιφέρεια Αττικής λειτούργησε πρώτη φορά το Μάρτιο το πρώτο, στην Ελλάδα, Κέντρο logistics, για τη διαχείριση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στο χώρο «Εσπλανάδα», στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου.

Επεκτείνοντας την πρωτοβουλία, ο βόρειος τομέας άνοιξε τον Απρίλιο τις πόρτες του στους πολίτες με τη λειτουργία «Διαμετακομιστικού Κέντρου Διαχείρισης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης», παρέχοντας υπηρεσίες, υποστηρικτικές στο βασικό κέντρο αποθήκευσης του Φαλήρου.

20160829 143453

Μέχρι σήμερα, χιλιάδες συμπολίτες έχουν εισφέρει τεράστιες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης, που με άμεσο, συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο διατέθηκαν στους ωφελούμενους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα κ.Γιώργος  Καραμέρος δήλωσε σχετικά «Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι, Υπουργείο Παιδείας, Εκκλησία και αλληλέγγυοι εθελοντές ενώνουμε ξανά δυνάμεις, και μετά τα «συγχαρητήρια» στους νέους φοιτητές, τους στηρίζουμε και έμπρακτα. Ιδιαίτερα αυτούς με οικονομικά προβλήματα από την επαρχία. Αξιοποιούμε τις δομές και αναμένουμε τη στήριξη των πολιτών».

 

Δείτε το βίντεο “Συγκέντρωση ειδών για τους φοιτητές από την επαρχία”

https://youtu.be/y42H52Z2k48


Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών

Τηλέφωνα: 213 2100531, 213 2100533, 213 2100534
Fax: 213 2100507
e-mail:
ant.bta@patt.gov.gr