Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Κων/νος Μανιάτης παραβρέθηκε χθες, 2 Απριλίου 2012, σε Ημερίδα με θέμα: «Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Προστασία» με την υποστήριξη του Δήμου Πεντέλης.

Ο κ. Μανιάτης στην ομιλία του ανέφερε: «Συγχαρητήρια στο σύλλογο σας για αυτή την πρωτοβουλία. Τέτοιες δράσεις ενισχύουν τη γνώση που πρέπει να διαθέτουν όσοι εμπλέκονται με την δημόσια υγεία. Επιπλέον συμβάλλουν στην αναβάθμιση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης η οποία πρέπει να είναι σύγχρονη, αποτελεσματική, φιλική προς τον πολίτη και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες.

Στη συνολική διαδικασία της λειτουργίας της δημόσιας υγείας, ο ρόλος της αυτοδιοίκησης αποκτά ξεχωριστή σημασία.  Πέρα από το καθήκον όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών στην εφαρμογή της υγειονομικής νομοθεσίας, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας μπορεί και πρέπει  να λειτουργήσουν  και ως ένας αποτελεσματικός  σύμβουλος στους πολίτες για θέματα υγειονομικής προστασίας. Θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη που έχει η Αυτοδιοίκηση για επιπλέον  στελέχωση των υπηρεσιών της με αξιόμαχο και ικανό προσωπικό, ειδικευμένο στα συγκεκριμένα ζητήματα . 

Στην προαγωγή της δημόσιας υγείας η πρόληψη, η άμεση παρέμβαση και η φροντίδα είναι καθοριστικά στοιχεία. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών εκφράζουμε τη βούληση να συνεργαστούμε με όλους τους θεσμικούς φορείς προς την κατεύθυνση της ποιοτικής ανάπτυξης της Δημόσιας Υγείας και της προστασίας της.

Είναι γεγονός ότι απαιτείται η εκπόνηση ενός συνολικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Δημόσια Υγεία, στο οποίο η Αυτοδιοίκηση θα έχει ένα πιο ουσιαστικό ρόλο.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό σας έργο.

Θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαι στην διάθεσή σας σε κάθε πρωτοβουλία  και δράση που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».