Με κεντρικό σύνθημα «Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου με επιτυχία, στην Αίγλη Ζαππείου, Ημερίδα που διοργάνωσε το Αναρρωτήριο Πεντέλης, με θέμα: «Η Κοινωνική Πρόνοια για το παιδί αποτελεί παράγοντα κοινωνικής επένδυσης και δικαίωμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία ή δίλημμα με κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις;».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Γιώργος Πίγκος, Υποδιοικητής του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής (ΚΠΠΑ) «Η Μητέρα» και Υπεύθυνος τουΠαραρτήματος «Αναρρωτήριου Πεντέλης» απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνο Μανιάτη, για την έμπρακτη στήριξή του στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «ΜΗΤΕΡΑ» και για την κοινωνική του προσφορά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Μανιάτης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οφείλουμε όλοι να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Οι κοινωνικές δομές πρόνοιας, πρέπει όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά και να στηριχθούν έμπρακτα και ουσιαστικά από την Πολιτεία με υλικοτεχνική υποδομή και κυρίως προσωπικό.

Το έργο των ανθρώπων που φροντίζουν τα παιδιά στο «Αναρρωτήριο Πεντέλης» και οι οποίοι αποτελούν την οικογένειά τους,δεν αποτιμάται με λόγια. Για να συνεχίσουν αυτοί οι άνθρωποι να προσφέρουν την αγκαλιά τους που τόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά, η Πολιτεία οφείλει να αυξήσει τη χρηματοδότησή της προς το Κέντρο ώστε να διατηρηθεί η ελπίδα και το χαμόγελο στα παιδικά πρόσωπα που φιλοξενούνται εκεί. Εξάλλου, ιδιαίτερα στην περίπτωση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά τα κέντρα, ισχύει η ρήση: «Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου. Όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου».

Στην Ημερίδα παρέστησαν, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου,ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, ο Γραμματέας της Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Παναγιώτης Λασκαρίδης και πλήθος εργαζομένων στο χώρο των δομών της Κοινωνικής Πρόνοιας.