Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, το Σάββατο 22 Ιουνίου παραβρέθηκε στο «11ο Διεθνές Πολυπολιτισμικό Μουσικοχορευτικό Φεστιβάλ Εθνών» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών σε συνεργασία με το Δήμο Βριλησσίων, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στο Πάτημα Βριλησσίων.

Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στο Περιβάλλον με στόχο να συνδεθεί η προστασία του με τη διάσωση των πολιτισμών και των παραδόσεων και με την ανάγκη να μεταφερθούν ανέγγιχτα στις επόμενες γενεές.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ομάδες αποτελούμενες κυρίως από παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία καθώς και ομάδες Κοινοτήτων από τις εξής χώρες: Αίγυπτος, Αρμενία, Γεωργία, Ινδία, Ιταλία, Νότιο Αφρική, Δυτική Αφρική, Ρουμανία και Σρι Λάνκα.

Η Πολυπολιτισμική εκδήλωση αποτέλεσε μια Μουσικοχορευτική πανδαισία διαφορετικότητας, ως απάντηση στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στον χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων: «Η προστασία του περιβάλλοντος νοείται ως ζήτημα υπέρτατης σημασίας, σπουδαιότητας και αξίας, αφού από την προστασία του και τη διατήρηση του εξαρτάται αυτή η ίδια η ύπαρξη της ανθρώπινης –και όχι μόνο- ζωής.

Οι πολίτες δεν αρκεί μόνο να ευαισθητοποιηθούν αλλά και να αναλάβουν ευθύνες και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουν γίνει και γίνονται σημαντικά έργα υποδομής που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Τέλος, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Σύνδεσμό σας για την πρωτοβουλία αυτή αλλά και για το γενικότερο έργο σας σε ζητήματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, παιδείας κ.ά.»