Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη μετά από αίτημα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου Χολαργού, παραδόθηκαν την Τετάρτη 26 Μαΐου  κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης για χωριστή συλλογή πλαστικών μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών σε δώδεκα νηπιαγωγεία της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Τους κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης παρέδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Κεχρής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς αλλά και με τους μικρούς μαθητές, τους πολίτες του αύριο!

«Επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα και είμαστε αποφασιμένοι να κερδίσουμε το χρόνο που μας στέρησε η καραντίνα. Από τη νέα σχολική χρονιά θα παραδώσουμε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και στις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες, υλοποιώντας στο έπακρο το στοχευμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής. Αποτελεί μεγάλο μας στόχο τα παιδιά μας να μεγαλώσουν ως υπεύθυνοι ενήλικες με οικολογική συνείδηση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Λουκία Κεφαλογιάννη τόνισε: «Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να «τρέξουν» σχετικές δράσεις για την ανακύκλωση με τους μικρούς μαθητές μέχρι την ολοκλήρωση του σχολικού έτος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών και να τα μάθουμε να σέβονται το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν».

Οι κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν στα νηπιαγωγεία:

1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

3ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

4ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

Παράρτημα 5ου Ναυαρίνου

6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου

Παράρτημα 1ου-Αναστάσεως

2ο Νηπιαγωγείο Παπάγου

Παράρτημα 2ου-Μπλέσσα

3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου