Εδώ και ένα μήνα ο: α) Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, β) πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου, γ) πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δ) πρόεδρος του εθνικού διαδημοτικού δικτύου υγιών πόλεων πρόληψης υγείας, πρόεδρος ενδεχομένως και άλλων φορέων και ε) Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επιδίδεται σε μία αγωνιώδη και θορυβώδη προσπάθεια.

Μέσω υβριστικών ανακοινώσεων που μόνο αγωνία και πανικό υποδηλώνουν, προσπαθεί να κερδίσει λίγη δημοσιότητα και κυρίως να διεκδικήσει με τις παλιές γνωστές μεθόδους τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)», ένα πρόγραμμα ενάντια στη φτώχεια, ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ (το 44% των χρημάτων για την Αττική).

Μαζί του σύρει και ελάχιστους συνοδοιπόρους που αντιμετωπίζουν την Αυτοδιοίκηση με κομματικά κριτήρια, των οποίων οι επιδιώξεις πόρρω απέχουν από την αντιμετώπιση της φτώχειας!

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της νέας, ισότιμης σχέσης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων την οποία οικοδομεί, συνεργάζεται με τους ίδιους όρους και με τους 66 Δήμους της Περιφέρειας και κυρίως είναι στο πλευρό όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην εξυπηρέτηση των οποίων έχει ταχθεί.

Με ηρεμία, νέα αντίληψη, έντιμο και διαφανή τρόπο, διεκδικεί και υλοποιεί για τους πολίτες προγράμματα και έργα με αποκλειστικό σκοπό τα οφέλη των χρημάτων που δαπανώνται να φτάνουν εξ ολοκλήρου στην κοινωνία από εδώ και στο εξής.

Όποιο έργο υποβάλλεται ή προτείνεται από οιονδήποτε θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να πληροί κριτήρια απόλυτης διαφάνειας.

Το μήνυμα προς όλους να είναι σαφές: Το πάρτι τελείωσε. Η υπόθεση της καταπολέμησης της φτώχειας είναι πάρα πολύ σοβαρή και δεν προσφέρεται για μικροκομματικούς σχεδιασμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπωσιασμού. Η πατρίδα, οι πολίτες της Αττικής και η Αυτοδιοίκηση, αφήνουν πίσω τους το παλιό φθαρμένο σύστημα που έφερε την χώρα ως εδώ και δημιούργησε τόσες πληγές.