Ο απολογισμός των πεπραγμένων της ελληνικής εθνικής επιτροπής της UNICEF παρουσιάστηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου, στα γραφεία της στην Καισαριανή. Η UNICEF είναι η μεγαλύτερη οργάνωση στον κόσμο που εδώ και 65 χρόνια είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο να εξασφαλίζει για κάθε παιδί υγεία, εκπαίδευση, προστασία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης που παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Η UNICEF πρωταγωνιστεί για περισσότερο από μισό αιώνα στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού με οδηγό τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού . Η σημερινή αποτίμηση της δράσης σας αποτελεί πράξη ευθύνης και ανθρωπιστικής λογοδοσίας, προς όλους εκείνους που έχουν εκφράσει και συνεχίζουν να εκφράζουν τη στήριξη τους στις δραστηριότητες του ελληνικού τμήματος της Οργάνωσης.

Ο εθελοντισμός είναι ταυτισμένος με την ανιδιοτέλεια, τη χωρίς όρια προσφορά, την αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο μας. Με την εθελοντική δράση ενισχύεται η κοινωνική ευαισθησία, δομούνται σχέσεις σεβασμού μεταξύ των πολιτών, ενδυναμώνεται η κοινωνική συνοχή καθώς δύναται να βρουν συμπαράσταση και ανακούφιση συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Είμαι ευτυχής που είμαι μέλος της UNICEF και θα είμαι πάντα συμπαραστάτης σε όλες τις δράσεις και τις παρεμβάσεις σας».