Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και ο μηχανισμός αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών κατά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 και αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά η κακοκαιρία.

Στους αποχιονισμούς για την περιοχή των Βιλλίων χρησιμοποιήθηκαν από τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τους χειριστές που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, ένα γκρέϊντερ και μια αλατιέρα, ενώ για την παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, ένας φορτωτής, ένα εκχιονιστικό μηχάνημα καθώς και δύο (2) ακόμη εκχιονιστικά μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Αττικής. Για την επαρχιακή οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων χρησιμοποιήθηκε μια αλατιέρα καθώς και ένα φορτηγό για την μεταφορά άλατος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου δήλωσε: «Η υπηρεσία μας είναι σε 24ωρη εγρήγορση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων και σε στενή συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες έγκαιρα με τη συντήρηση του απαραίτητου εξοπλισμού και την προμήθεια αλατιού, ώστε να μπορούμε να επέμβουμε αποτελεσματικά όπου χρειαστεί».