Στα εργοστάσια κοντά και στα … αρχαία πλάι, στην Ελευσίνα θα φωτογραφηθεί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, στο χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των ΑΙΣΧΥΛΙΩΝ, στο παλαιό ελαιουργείο, για τη νέα πρωτοβουλία του πανελλήνιου συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «’Άλμα Ζωής»: Τρέχουμε πιο γρήγορα …από τη σκιά του, τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί με αφετηρία το Ζάππειο.

Η ιδέα της φωτογράφησης ανήκει στο σύλλογο εθελοντών Θριασίου Πεδίου «Άλμα Ζωής» και φυσικά με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα η νέα Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου. Το παρών θα δώσουν στο παλαιό ελαιουργείο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Τσουκαλάς, η προϊσταμένη του Αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας κ. Πόπη Παπαγγελή, αλλά και η πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου «Άλμα Ζωής» κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Ιωάννης Καλυμνάκης και πλήθος εθελοντών.

Προεγγραφές για τη συμμετοχή στη διοργάνωση στο Ζάππειο: «Τρέχουμε πιο γρήγορα …από τη σκιά του» γίνονται και από τον τοπικό σύλλογο εθελοντών Θριασίου Πεδίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ, και περιλαμβάνει το καπελάκι και τη φανέλα της διοργάνωσης (πληροφορίες στο τηλ. 6978333695).

Να σημειωθεί πως για τη μετακίνηση όσων από την περιοχή μας θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Ζαππείου θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, το Δήμο Ελευσίνας, τον τοπικό σύλλογο «Άλμα Ζωής» και επιχειρήσεων της περιοχής.

Το «Άλμα Ζωής» είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι τα μέλη του, οι εθελόντριές καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Το όραμα του Συλλόγου «’Άλμα Ζωής» είναι κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, στην καριέρα της καθώς και στις διευκολύνσεις που της παρέχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, κάθε γυναίκα σε κάθε γωνία της Ελλάδας να είναι ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού, για τη σημασία και τις μεθόδους της έγκαιρης διάγνωσής του.

Σκοπός του Συλλόγου «’Αλμα Ζωής» είναι:

• Η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια (Pear Support)

• Η Ψυχοκοινωνική Στήριξη τόσο της γυναίκας που νοσεί, όσο και των μελών της οικογένειάς της

• Η Ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού πανελλαδικά για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης

• Η Ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού για τα Δικαιώματά τους (ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά)

• Η Διεκδίκηση ποιοτικής φροντίδας των ασθενών

Το επιστημονικό του έργο σχεδιάζεται και συντονίζεται από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εγκρίνεται από πολυμελή Διεπιστημονική Επιτροπή.