Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου στον Υδροβιότοπο του Βουρκαρίου Μεγάρων από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και πλήθος φορέων.

Πάνω από 2.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στον αναδασωτέο χώρο, οι οποίοι έδωσαν ζωή σε 93,7 στρέμματα καμένης έκτασης. Ανάμεσά τους οι μαθητές των σχολείων της Δυτικής Αττικής, οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και του Δήμου Μεγάρων, οι εργαζόμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της Αντιπεριφέρειας, σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, μέλη Συλλόγων και πολλοί εθελοντές.

Από νωρίς το πρωί οι προσερχόμενοι παραλάμβαναν το ειδικό μπλουζάκι της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και τα απαραίτητα εφόδια για να φυτεύσουν τα 5.000 δενδρύλλια.  

Παρούσα στη δενδροφύτευση ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου, η οποία και συντόνιζε όλες τις διαδικασίες, φροντίζοντας για την οργανωτική αρτιότητα της δράσης.

«Είναι η πρώτη μεγάλη αναδάσωση που γίνεται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής μετά από πολλά χρόνια και θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για την πραγματοποίησή της. Το Βουρκάρι είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρη την Αττική. Υλοποιούμε σήμερα άλλη μια προγραμματική μας δέσμευση για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου μας και συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς και σε άλλες περιοχές με επόμενη αυτή του λόφου του Προφήτη Ηλία στη Μαγούλα. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη σήμερα βλέποντας τη νέα γενιά της περιοχής μας, τους μαθητές των σχολείων και αυριανούς πολίτες να συμμετέχουν ενεργά, αποδεικνύοντας τις ευαισθησίες τους για το περιβάλλον και την αγάπη τους για την περιοχή» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης και κατέληξε: «Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στη σημερινή δενδροφύτευση: τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δήμαρχο Μεγάρων, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας κο Ι. Προμπονά, το Διοικητή του Θριασίου Νοσοκομείου κο Α. Λιόση, τον Αντιδήμαρχο Μεγάρων κο Α. Ζάλη, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΚΤΕΛ Αττικής, το Δήμο Ελευσίνας, τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής τον κο Ε. Κοκμοτό και του Δήμου Μεγάρων, το Δασαρχείο Μεγάρων, την Αεροπορία Στρατού, τη Σχολή Πυροβολικού Ν. Περάμου, τους εργαζόμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της Αντιπεριφέρειας, τους Συλλόγους Βουρκαρίου, Εθελοντών Μεγάρων «Ο Κούρος» και Θριασίου Πεδίου, τα Σχολεία από τους Δήμους Μεγάρων, Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας, τα παραρτήματα Προσκόπων Μεγάρων και Ελευσίνας και φυσικά όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στη δράση».

Να σημειώσουμε ότι στην αναδάσωση παραβρέθηκαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κος Παναγιώτης Βουδούρης, ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων κος Κλεάνθης Βαρελάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων κος Θ. Κεφαλόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Στρατιώτης, Ι. Πομώνης, Γ. Σταμούλης, Α. Μακρυγιάννης, Ε. Παπαλεντίρης, Κ. Νικολάου-Αυγουστή και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελευσίνας Ν. Αδάμ, Μ. Κακαβάς, Π. Σακελλάρης και Γ. Κοροπούλης.

Χορηγοί της δράσης είναι οι εταιρείες: Coca – Cola Τρία Έψιλον, ELBISCO, ΒΕΝΕΤΗΣ και  ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών.