Από την περιοχή της χιονόπτωσηςΣτο πρώτο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, με χιονοπτώσεις και παγετό, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής κατάφερε να κρατήσει ανοιχτό όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο και στις πιο δύσκολες ορεινές περιοχές, επεμβαίνοντας σε περιπτώσεις ανάγκης, ακόμα και όπου δεν ήταν στην αρμοδιότητα της.
Αυτό το θετικό αποτέλεσμα έγινε εφικτό μόνο με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και τη δουλειά των εργαζόμενων στην Πολιτική Προστασία, και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.
Το Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες και η Διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής ανέλυσαν και εκτίμησαν τα δεδομένα για τα κενά, τις δυσκολίες και τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για να είναι απολύτως εφικτή και η νέα, δεύτερη επιτυχής αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας.
Καθαρισμός οδικού δικτύουΉδη από το μεσημέρι της Δευτέρας άλλαξαν τα μετεωρολογικά δεδομένα ξεκίνησε και το νέο «κύμα» δυσκολιών στο οδικό δίκτυο κυρίως στα ορεινά της περιοχής.
Πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Βασιλείου και έγιναν οι ετοιμασίες για να είναι «επί ποδός», τόσο ο στόλος των αναγκαίων μηχανημάτων, όσο και σύσσωμο το προσωπικό.
Η νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και το -ομολογουμένως- ολιγάριθμο προσωπικό της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, συνεπικουρούμενο όπου χρειάζεται, με μισθωμένα ιδιωτικά συνεργεία, και αυτήν τη φορά βάζουν στόχο με όλες τους τις δυνάμεις να ανταποκριθούν ξανά, με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, για να κρατήσουν «ανοιχτό» το οδικό δίκτυο της περιοχής και στα πιο δύσκολα σημεία…