231110_sopp_kosmopoulos

Λευτέρης Κοσμόπουλος: « Εργαζόμαστε καθημερινά και προστατεύουμε την περιοχή μας, με έργα»

Τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε, με συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Με συμμετοχή εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων, πραγματοποιήθηκε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και ακολούθησαν εισηγήσεις από την αναπλ. Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δυτ. Αττικής Βασιλεία Σκεμπέ και διάλογος με τους συμμετέχοντες για τον σχεδιασμό, την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο.

Η Περιφέρεια Αττικής, με συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, συνδράμει με μηχανήματα έργου σε έκτακτα φαινόμενα στις αρμόδιες αρχές, όπως στην Πυροσβεστική. Επιπλέον, προχωρά σε εργασίες καθαρισμών ρεμάτων αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής και θωρακίζει την περιοχή της Δυτικής Αττικής με μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ενέργειες, που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής στη Δυτική Αττική:

  • Ο μεγαλύτερος καθαρισμός που έχει γίνει ποτέ στο ρέμα του Σαρανταπόταμου στην Ελευσίνα, είναι σε εξέλιξη, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και της 112 Πτέρυγας Μάχης.
  • Καθαρισμοί ρεμάτων πραγματοποιήθηκαν στα Μέγαρα, δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο και στο ρέμα Αγίας Παρασκευής. Παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν και από το ρέμα Καμάρας και στην περιοχή της Λάκκας.
  • Καθαρίζονται τα φρεάτια στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ενώ οι κατά τόπους Δήμοι είναι αρμόδιοι για το οδικό δίκτυο των Δήμων.

Πέραν των τακτικών εργασιών και καθαρισμών που πραγματοποιεί, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής προχωρά σε οριστικές λύσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση, καθώς:

  • Δημοπρατήθηκε η μελέτη για την διευθέτηση του ρέματος Καμάρας Μεγάρων. Αξίζει να τονισθεί ότι δεν είχε δημοπρατηθεί μελέτη διευθέτησης-οριοθέτησης ως σήμερα για το συγκεκριμένο ρέμα.
  • Εκτελείται η μελετη για την οριοθέτηση-διευθέτηση των ρεμάτων από το όριο της Αττικής με την Κορινθία, στην Κινέτα, από τους Αγίους Θεοδώρους, ως την Κακιά Σκάλα.
  • Εκτελείται η Μελετη για τα ρέματα στη Νέα Πέραμο, το ρέμα Γιώργη και σε Νεράκι και Λουτρόπυργο.
  • Προχωράει η μελέτη για το ρέμα Γιαννούλας από το Δήμο Φυλής φυλης
  • Προχωρά η μελέτη για το ρέμα Αγίου Γεωργίου και η εκτροπή ρέματος Αγίου Ιωάννη στον Ασπρόπυργο
  • Δημοπρατησαμε τα έργα ορεινής υδρονομίας στη Μάνδρα
  • Αναμένεται να δημοπρατηθεί το προσεχές διάστημα το έργο για την διευθέτηση ρεμάτων στο Αλεποχώρι, ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους ΕΣΠΑ.

Απολογιστικά και εν όψει προετοιμασίας για το χειμώνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος τόνισε ότι η προηγούμενη περίοδος ήταν επιτυχημένη, όπου λόγω ογκώδους χιονοπτώσεων, έκλεισαν μεγάλοι οδικοί άξονες, οι δρόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής παρέμειναν ανοιχτοί και μάλιστα εξυπηρετούσαν τις μετακινήσεις, ως εναλλακτικές αποκλεισμένων οδών.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει: «Συνεργαζόμαστε άμεσα με τους αρμόδιους φορείς και συνδράμουμε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας σε έκτακτες περιπτώσεις. Προχωράμε σε τακτικές και έκτακτες παρεμβάσεις, σε συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Για την πραγματική θωράκιση της περιοχής μας, τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε δημοπρατήσει μελέτες για να διασφαλίσουμε την διευθέτηση των ρεμάτων και την αντιπλημμυρική προστασία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.

Προστατεύουμε την περιοχή μας, με έργα. Εργαζόμαστε καθημερινά, με σχέδιο για τον τόπο μας».

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, συμμετείχαν: από το Πυροσβεστικό Σώμα ο Διοικητής ΔΙΠΥ Δυτικής Αττικής Αρχιπύραρχος Χρήστος Πλατάς, ο Διοικητής Π.Υ. Ελευσίνας Πύραρχος Κων. Ζαγγογιάννης, ο Διοικητής Π.Υ. Μεγάρων Αντιπύραρχος Δημ. Καϊάφας.

Από την Ελληνική Αστυνομία ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής Α.Τ. Ελευσίνος Ν. -Θ. Κουμνιώτης, από το Α’ Τμήμα Τροχαίας ο Αστυνόμος Α’ Νικόλαος Γκουτζούρης, από το Β’ Τμήμα Τροχαίας Δυτ. Αττικής ο Αστυνόμος Β’ Δημήτριος Ρουμελιώτης, από το Γ’ Τμήμα Τροχαίας Δυτ. Αττικής ο Υπαστυνόμος Α’ Ανδρέας Σελλάς, εκπρόσωπος της Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Αττικής Σοφοκλής Λεμπέσης, από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Αθανάσιος Μακρής, από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής η Ελένη Νίκα, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής η Βασιλική Σκούρτη, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας η Μαριάνθη Τζωρτζάτου, από την ΕΥΔΑΠ ο Π. Γρηγορίου, από το Δασαρχείο Μεγάρων η Γιασεμή Γεωργίου, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ο Δημ. Ελένης.

Εκπρόσωποι των Δήμων Μάνδρας -Ειδυλλίας, ο Δήμαρχος Χρήστος Στάθης, Ελευσίνας, ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς, Μεγαρέων, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Φυλακτός, Φυλής και Ασπροπύργου, από το λιμενικό σώμα Σπ. Παναγόπουλος και εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων, από την εθελοντική ομάδα Α.Ο. Κούρος, Α. Κατερινίτσας, και την ΟΕΜ ο Δ. Κουτουλίδης.