Μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας επισκεφτήκαν πρωί-πρωί την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής για να μάθουν πώς εξελίσσεται η ανάπτυξη των δρομολογίων για τη μεταφορά τους …

«Πρωινή επίσκεψη» στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα έκαναν την Τρίτη 14 Οκτωβρίου οι μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, για να ενημερωθούν από «πρώτο χέρι», από τους αρμόδιους και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Βασιλείου πώς εξελίσσεται η υπόθεση της μεταφοράς των μαθητών και στη δική τους περιοχή και πότε τελικά θα μπορέσουν όλοι οι συμμαθητές τους από τις απόμακρες περιοχές να πάνε κανονικά στο σχολείο τους …

Στα αγωνιώδη ερωτήματά τους απάντησε με εμπεριστατωμένη ενημέρωση η κα Αριάδνη Φραγκιαδάκη, αρμόδια προϊσταμένη, που όλο αυτό το διάστημα προωθεί τις διαδικασίες για τους νέους διαγωνισμούς κάλυψης των αναγκαίων δρομολογίων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ενώ την περσινή χρονιά εκτελούνταν 127 δρομολόγια για την κάλυψη των αναγκών, για αυτήν τη χρονιά έχουν προβλεφθεί μόλις 55.

Ο καθηγητής τους κ. Δημήτριος Καρυώτης, πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, επεσήμανε τις ελλείψεις που προκύπτουν από το νέο σχεδιασμό και ζήτησε μαζί με τον διευθυντή του σχολείου κ. Αντώνιο Μεταξά να επισπευσθούν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια ούτως ώστε να βρεθούν οι λύσεις για τη μεταφορά των μαθητών, κυρίως από τις μακρινές και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, όπως γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Βασιλείου διευκρίνισε ότι οι διαδικασίες για την έγκριση νέων δρομολογίων είναι σε εξέλιξη, πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν το θέμα σε ημερήσια διάταξη, υπογράμμισε όμως ότι μόνο όταν οριστικά εγκριθούν και τα 55 δρομολόγια θα είναι εφικτό να εντοπιστούν, αν υπάρξουν, στη συνέχεια επιπλέον ελλείψεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ολοκληρώνοντας συνέδεσε την οριστική λύση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών με τη συνολικότερη διεκδίκηση για δωρεάν Παιδεία, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του κοινού αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ βαθμού για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης επιθυμητής λύσης.