Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015, συνάντηση στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας  της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ και της κ. Κ. Καράλη (επιλαχούσα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής), με σκοπό την ανάληψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων προς κανονικοποίηση των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 735 (Ζεφύρι – Κάτω Πατήσια) κατά τη χειμερινή περίοδο.
Στη συνάντηση όπου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, κ. Γ. Μαυροειδάκος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής, κ. Α. Αργυρόπουλος, εκπρόσωπος του Α. Τ. Ζεφυρίου, εκπρόσωποι της ΟΣΥ ΑΕ, του συνδικάτου εργαζομένων των λεωφορείων και δημότες Ζεφυρίου, έγινε σαφές ότι το μείζον θέμα ασφάλειας που παρατηρείται κατά καιρούς στη λεωφορειακή γραμμή 735 σχετίζεται με την μετακίνηση ουσιοεξαρτημένων από και προς την Αυλίζα Αχαρνών.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Φυλής (Αντιδήμαρχος και Γ. Γραμματέας) αναφέρθηκαν αναλυτικά σε πρόταση του Δήμου για προσωρινή εκτροπή του δρομολογίου ώστε να εξυπηρετηθεί ως ένα βαθμό η πρόσβαση στο λεωφορείο κατά τις βραδινές ώρες, καθώς και η σύνδεση με τα Άνω Λιόσια. Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι φορέων και κατοίκων επέμειναν στην ανάγκη σεβασμού του δικαιώματος των κατοίκων για πρόσβαση στα δημόσια λεωφορεία.
Επίσης, στη συνάντηση ετέθη ως πρόταση για εξέταση η κανονικοποίηση της λεωφορειακής γραμμής 735 κατά τρόπο που να μην έχει αρνητικές δευτερογενείς επιπτώσεις στις συνθήκες γκετοποίησης συγκεκριμένων χωρικών θυλάκων (πχ. μη πρόσβαση δημόσιων μέσων συγκοινωνία, αποφυγή πρόσβασης πολιτών), διασφαλίζοντας όμως τις υπαρκτές ανησυχίες των εργαζομένων των λεωφορείων για την ανάγκη προγραμμάτων διαχείρισης των ουσιοεξαρτημένων που χρησιμοποιούν την εν λόγω γραμμή. Η πρόταση αυτή εκτιμήθηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων ως άξια διερεύνησης για τη δυνατότητα εφαρμογής της σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ και εξειδικευμένους οργανισμούς για τα θέματα αντιμετώπισης της ουσιοεξάρτησης.
Τέλος, κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων υπήρξε η προσέγγιση περί κοινωνικού προβλήματος που ταλανίζει πολεοδομικές ενότητες του Ζεφυρίου που απαιτούν αντίστοιχες κοινωνικές παρεμβάσεις, καθώς τα αστυνομικά μέτρα που είναι αναγκαία και επιβεβλημένα δεν μπορούν να επιλύσουν βαθιά κοινωνικά προβλήματα είτε περιοχών είτε ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

————————————————————————————————————————————————

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

κ. Γ. Μαυροειδάκος, Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, κ. Α. Αργυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δήμου Φυλής, κ. Δ. Στεργίου, Υποδιοικητής Α.Τ. Ζεφυρίου, κ. Φ. Νικολακόπουλος, Αντιπρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, κ. Κ. Κωστάκος. Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, κ. Δ. Τσιγώνιας, Εκπρόσωπος ΟΣΥ, , κ. Κ. Καράλη, επιλαχούσα βουλευτής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Λάππας ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ζεφυρίου, κ. Ν. Πανάγου, ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ζεφυρίου, κ. Δ. Μπουρίκος. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.