Η Δυτική Αττική στο πλαίσιο εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, εκτός των έργων που ήδη πραγματοποιούνται, αποτελεί περιοχή δημοπράτησης και νέων έργων για την ανάδειξη εργολαβιών με ποικίλες θετικές συνέπειες, τόσο στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και την απασχόληση όσο και στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων περιβαλλοντικής, αντιπλημμυρικής και κοινωνικής σημασίας (με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και ανεξαρτήτως του φορέα υλοποίησης).

Οι νέες δημοπρατήσεις αφορούν την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο Ασπροπύργου, την αποκατάσταση γέφυρας επίσης στο Δήμο Ασπροπύργου, την υδροδότηση Πανοράματος (πρώην οικισμός Τιτάν) στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και την εκτροπή του ρέματος της Έξω Βρύσης Νέας Περάμου στο Δήμο Μεγάρων.

Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν σταδιακά μέχρι την άνοιξη του 2017 και φορούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συστηματικά προετοιμάζουμε και προωθούμε σε συνεργασία με τους Δήμους έργα, τόσο τεχνικών υποδομών όσο και άυλων δράσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κρίσιμα μάζα παρεμβάσεων που όχι μόνο θα καλύψουν ανάγκες περιβαλλοντικής αποκατάστασης, αντιπλημμυρικής θωράκισης και κοινωνικών υποδομών, αλλά θα συμβάλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας με θετικές συνέπειες και για την απασχόληση. Ο στρατηγικός σχεδιασμός ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ εφαρμόζεται στην πράξη και συγκεντρώνουμε δυνάμεις και πόρους για να απεγκλωβίσουμε τις δυνατότητες παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της Δυτικής Αττικής».