Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στηρίζει τις προσπάθειες για την δημιουργία ενός Πολιτιστικού και Κοινωνικού Περιβάλλοντος ικανού να εμπνέει, να ενεργοποιεί και να κινητοποιεί τα μέλη της τοπικής κοινωνίας σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες για τους πολίτες της Δυτικής Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες πολιτιστικές εκδηλώσεις:
Δευτέρα 24/8 Θεατρική Παράσταση «Ρωμαϊκό Λουτρό» στην κεντρική πλατεία των Ερυθρών στην Μάνδρα- Ειδυλλίας .
Παρασκευή 28/8 Θεατρική Παράσταση «Αισχύλου Πέρσες» στο παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία Ελευσίνας
Λόγω δυσχερειών που προέκυψαν από την προκήρυξη των εκλογών ως προς την τήρηση του χρονοδιαγράμματος διεκπεραίωσης των νόμιμων διαδικασιών έγκρισης χρηματοδότησης των εκδηλώσεων για τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2015, η Περιφερειακή Ενότητα δεν δύναται να καλύψει το κόστος των αρχικά ανακοινωθέντων εκδηλώσεων στους Δήμους Φυλής (Τρίτη 8/9 Συναυλία με τον Ματθαίο Γιαννούλη στην πλατεία Λαού του Δήμου Φυλής), Ασπροπύργου (Κυριακή 27/9 Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη και Νίκο Ζιώγαλα στην πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο) και Μεγαρέων (Θεατρική παράσταση από τον θίασο του κ. Ξεκούκη με τίτλο «Μάνα είναι μόνο……ένας» στην πλατεία Αγ. Ιωάννη Χορευταρά στα Μέγαρα). Ως εκ τούτου, οι προηγούμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους Ασπροπύργου και Φυλής χωρίς την επιχορήγηση της Αντιπεριφέρειας, ενώ στα Μέγαρα αναβάλλεται.
Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ελευσίνα και στους περιοχές διαβίωσης των τσιγγάνων στο Ζεφύρι και στα Μέγαρα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το αρχικά ανακοινωθέν δελτίο τύπου.