Διαρκής η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο από το Σάββατο, 6-6-2015

Από το Σάββατο, 6-6-2015, ημέρα που ξέσπασε η φωτιά στο ιδιωτικό ΚΔΑΥ στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής κινητοποίησε όσες δυνάμεις διαθέτει (υδροφόρες, μηχανήματα έργου) και συντόνισε την ενεργοποίηση και άλλων δυνάμεων σε συνεργασία με Δήμους για να συνδράμει το έργο της αρμόδιας για την κατάσβεση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δίνοντας μια πραγματική μάχη σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πεδίο επιχειρησιακής δράσης.

Η ολοκλήρωση του έργου της κατάσβεσης αναδεικνύει τώρα με επιτακτικό τρόπο το μεγάλο θέμα της περιβαλλοντικής αποκατάστασης αλλά και της προώθησης του σχεδίου για λειτουργία οργανωμένου χώρου ΒΙΠΑ. Οι δυνάμεις της αδράνειας και των παρωχημένων μοντέλων έχουν ηττηθεί από την ίδια την πραγματικότητα, η Δυτική Αττική πρέπει να συμπράξει στη συστηματική και επίμονη προώθηση της χωροταξικής τακτοποίησης, της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων και των αναγκαίων υποδομών στο Θριάσιο, κατά τρόπο περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμο.

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διοίκησης, το θέμα συζητήθηκε έκτακτα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 11ης Ιουνίου, όπου αναδείχθηκαν οι διαστάσεις του προβλήματος και η αποφασιστική στάση της νέας Διοίκησης στην ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης στη Δυτική Αττική προς όφελος των κατοίκων και των αυριανών γενεών.

 

Συνημμένο ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 11ης Ιουνίου 2015.