Στο πλαίσιο των Αισχυλείων αλλά και της γενικότερης προσπάθειας διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021 από την Ελευσίνα, διοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών , ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού», καθώς και παράλληλος αγώνας 5 χιλιομέτρων (σε διαδρομή εντός της πόλης της Ελευσίνας).

Ο Ημιμαραθώνιος τελεί υπό την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και στους συνδιοργανωτές περιλαμβάνονται: Ο Δήμος Ελευσίνας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), ο Πανελευσινιακός Α.Ο. σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) καθώς και οι Δήμοι Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17:30 στον χώρο έξω από το αρχαιολογικό μουσείο Κεραμικού (σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο), ενώ η εκκίνηση της διαδρομής των 5 χιλιομέτρων θα γίνει, επίσης το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17:30 στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας Ελευσίνας, δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας.

 

Αναλυτικές πληροφορίες:https://eleusisimimarathon.gr