Παρότι η πυρκαγιά στο ιδιωτικό ΚΔΑΥ στον Ασπρόπυργο έχει κατασβηστεί, παρατηρείται ύπαρξη μικρών εστιών αναζωπύρωσης που δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στην πέριξ του εν λόγω εργοστασίου περιοχή.

photo 1afΓια την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, συγκάλεσε έκτακτη και επείγουσα σύσκεψη, τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015 με σκοπό τη λήψη άμεσων μέτρων και συνολικής προώθησης της περιβαλλοντικής αποκατάστασης στο χώρο του ιδιωτικού ΚΔΑΥ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής για θέματα πολιτικής προστασίας, κ. Ι. Τσίπρα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής, κ. Σ. Δήμου και κ. Α. Βρούστης, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, του ΙΓΜΕ, του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ «Εργαστήριο Διοξινών», υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ, κάτοικοι της περιοχής και διαμεσολαβητές της κοινότητας Ρομά της Νέας Ζωής Ασπροπύργου.

Οι εργασίες της σύσκεψης επικεντρώθηκαν στην εκ νέου αποτίμηση της κατάστασης, στην διάγνωση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν και στη δέσμευση των εμπλεκομένων αρχών στη συστηματική και συντονισμένη συνεργασία για την όσο το δυνατόν ταχεία αποκατάσταση του χώρου, δεδομένου ότι η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υπερβαίνει τις δυνατότητες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

photo 1bfΚατόπιν εκτενούς συζήτησης στη σύσκεψη και παρέμβασης κατοίκων της πληγείσας περιοχής, αποφασίστηκαν τα εξής τρία μέτρα:

1. Παροχή συνδρομής της ΠΕΔΑ και του Δήμου Ασπροπύργου για μόχλευση και σβήσιμο των όποιων εστιών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Πυροσβεστικής με σκοπό τον δραστικό περιορισμό των καπνών,
2. Αίτημα για σύσκεψη υπό τον αρμόδιο Υπουργό για τη στρατηγική αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής αποκατάστασης του χώρου με την κατάλληλη μεταφορά και εναπόθεση των καμμένων, και
3. Ενίσχυση της αστυνομικής περιφρούρησης του χώρου.