«Η ασφάλεια έχει μια πολύ σημαντική κοινωνική όψη – Ασφάλεια χωρίς κοινωνική συνοχή δεν υπάρχει»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, ανταποκρινόμενος σε πρόκληση του ΚΕΜΕΑ αλλά και σε συνέχεια της συνεργασία που έχει ξεκινήσει για ευαίσθητα θέματα της περιοχής, συμμετείχε στις 19 Δεκεμβρίου στην έναρξη των 10+1 ετών λειτουργίας του Κέντρου Μελετών και Ερευνών Ασφάλειας του Υπ. Εσωτερικών.

Στην εισήγησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε το ΚΕΜΕΑ για την πολύτιμη συνεργασία, αναφέρθηκε στη χωρική εξειδίκευση σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασία για θέματα της Δυτικής Αττικής, όπως η πολιτική προστασία, το πεδίο της διαπολιτισμικής μεσολάβησης και προσέγγισης και η πρόληψη της θυματοποίησης αλλά και η στήριξη όσων διαβιούν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα μέσω κατάλληλων κοινωνικών υποστηρικτικών δομών.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι η ασφάλεια έχει μια πολύ σημαντική κοινωνική όψη και ότι ασφάλεια χωρίς κοινωνική συνοχή δεν υπάρχει. ¨όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, «είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η διάσπαση της κοινωνικής συνοχής, η μη λήψη μέτρων από-γκετοποίησης και αντιμετώπισης της περιθωριοποίησης ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, σε συνδυασμό με την ελλιπή έως ανύπαρκτη κοινωνική στήριξη όσων βιώνουν καθημερινή παραβατικότητα – αποτελούν παράγοντες που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε όλους τους δημόσιους θεσμούς».

Η Περιφέρεια Αττικής, και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, βρίσκεται σε ετοιμότητα συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ και φιλοδοξεί να συμμετέχει σε περισσότερες κοινές δράσεις με σκοπό την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος στο πεδίο της κοινωνικής όψης της ασφάλειας που αποτελεί αναγκαίο πυλώνα για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής στη Δυτική Αττική.