«Αποφασίστηκε η απόδοση χώρων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας στις τοπικές κοινωνίες Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων»

photo Kour meetΠραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Π. Κουρουμπλή για το θέμα της απόδοσης χώρων της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ελευσίνας στις τοπικές κοινωνίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, ο Γενικός Γραμματέας Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής, κ. Γ. Θεοτοκάς, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ.Χ.Λαμπρίδης, οι βουλευτές: κ. Γ. Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Κατσίκης (ΑΝΕΛ), Γ. Μαρτίνου (ΝΔ), Θ. Μπούρας (ΝΔ), οι Δήμαρχοι: Ελευσίνας, κ. Γ.Τσουκαλάς, Μεγάρων, κ. Γ. Σταμούλης και Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.), κ. Σ. Δρακονταειδής, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, κ. Τ. Φαρμάκης, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Θ. Λιάγκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Γεν. Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Π. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χώροι των χερσαίων ζωνών από όλα τα λιμάνια, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για λιμενικές δραστηριότητες. Ειδικότερα, για την Δυτική Αττική, αναφέρθηκε στην ένταξη της απόδοσης τμημάτων χερσαίων ζωνών του λιμένα Ελευσίνας στις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο αναβάθμισης της περιοχής με την ανακήρυξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης για το 2021 και εκκίνησε την διαδικασία συγκρότησης επιτροπής για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Στην παρέμβασή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, αναφέρθηκε στην εξαιρετική σημασία της απόδοσης τμημάτων της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ελευσίνα για την ενδυνάμωση του τουρισμού ως μέσου παραγωγικής ανάπτυξης στην περιοχή, βασιζόμενος και στη συστηματική προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής για τουριστική προβολή και αξιοποίηση της Δυτικής Αττικής. Η Δυτική Αττική διαθέτει σημαντικούς αναξιοποίητους τουριστικούς πόρους και προς τούτο απαιτείται η δρομολόγηση των κατάλληλων υποδομών αλλά και η ανατροπή της εικόνας της περιοχής ως υποβαθμισμένης και ρυπαρής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Δυτική Αττική ανακτά σταδιακά εδώ και δυο χρόνια τη θέση και το ρόλο που της αναλογεί και της αξίζει σε μια σειρά πολιτικών, όπως και η λιμενική και τουριστική. Η σημερινή ουσιαστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και η δρομολόγηση της απόδοσης τμημάτων της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ελευσίνας στις τοπικές κοινωνίες, αποτελούν κομβικά στοιχεία για την ευρύτερη αναβάθμιση και τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μας».