Σε μια εποχή κρίσης, όπου η κοινωνική συνοχή βάλλεται και η νεολαία δεν έχει διεξόδους, η ενίσχυση του αθλητισμού και των αθλητικών υποδομών είναι προτεραιότητα.

Στον προϋπολογισμό 2013 της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας περιλαμβάνονται σημαντικά έργα αθλητικών υποδομών:

α) Κολυμβητήριο, χώρος πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Περιστερίου β) Κλειστό Κολυμβητήριο και Γυμναστήριο στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού γ) Ανάπλαση και αναβάθμιση περιοχών του Δήμου Αγ. Βαρβάρας όπου περιλαμβάνεται το κλειστό κολυμβητήριο επί των οδών Κυκλάδων και Ιπποκράτους, το γήπεδο τένις επί της οδού Δόξης, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 στο Άλσος Ειρήνης και η ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ στην πλατεία Νέας Γενιάς.

Πρόσφατα, λύθηκε και το πρόβλημα του γηπέδου Ριμινίτικα στην Αγ. Βαρβάρα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που βάζει ένα οριστικό τέλος στα μέχρι τώρα εμπόδια για την έναρξη των εργασιών. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την ολική αποκατάσταση χλοοτάπητα, περίφραξη με σιδηρά κιγκλιδώματα, υδραυλικές εγκαταστάσεις και αντιπλημμυρική προστασία, ηλεκτρολογική κάλυψη και φωτισμό κτλ. Τη δημοπράτηση, υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, τη χρηματοδότηση και την κατασκευή έχει αναλάβει εξ’ολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το γήπεδο θα παραδοθεί προς χρήση στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας ο οποίος θα αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρησή του.